Ontmoet...Els Hooft

Oprichtster van Baobab Batik uit Swaziland.

 

Woensdag 5 juni was het zover. De oprichtster van het duurzame label Baobab Batik vereerde ons met een bezoek aan onze showroom in de Trade Mart, Jaarbeurs Utrecht.

Els Hooft, een vrolijke en geinteresseerde vrouw die vol trots rondkeek in de showroom waar een groot deel van haar collectie batik fashion & living accessoires te koop zijn voor de Nederlandse markt.

 

BAOBAB BATIK

Klein begonnen vanuit haar achtertuin in Malkern, Swaziland met slechts enkele batiksters in het team, heeft Els de basis gelegd van wat Baobab Batik vandaag de dag is: een volwassen bedrijf waar 36 vrouwen fulltime werken. 

Plezier in het werk en een duurzaam productieproces is waar Baobab Batik voor staat. Daarnaast heeft Els het verleden met het heden als geen ander weten te combineren. In een tijd waar steeds meer aandacht is voor slow fashion en etniciteit weet zij door middel van de traditionele kunst van het Afrikaans batik, eigentijdse en levendige producten te ontwerpen die perfect aansluiten op de Westerse markt.

Mooi om door de grafische afbeeldingen, wat zo kenmerkend is voor Baobab Batik, een moderne interpretatie te kunnen geven aan deze eeuwenoude batikkunst!

 

SHOWROOM
In onze showroom vind je een groot deel van het assortiment van Baobab Batik. Wil jij ook handgemaakte, duurzame en eerlijke accessoires voor je winkel? Kom dan naar showroom B218 op de 2de etage van de Trade Mart in Utrecht.

Batikken in 5 stappen

van tekening tot kussen...

agenda

SAMPLE SALE

Maandag 4 november

10.00 - 17.00 uur

 

RETAILBEURS VOORJAARSEDITIE 2020

8, 9 EN 10 MAART 2010

 

 

DOWNLOAD JE GRATIS TICKET VOOR DE INKOOPMAANDAGEN DOOR EEN KLIK OP DE FOTO


social media

Volg ons op social media:

Instagram: butikbatiknl

Facebook: @butikbatikretail

Twitter: @BatikNl

Butik Batik - KvK nr. 59510900 - btw nr. NL122582135B01

info@butik-batik.nl - T 0621508405 - www.butikbatikretail.nl - Mirjam van Gelder

Kastanjeboom 12 - 4101 VT  Culemborg

Bankrelatie: ING rek.nr. NL85INGB0006261295 - BIC INGBNL2A