MoP Crafts - Illovo - South-Africa

when you support a small business, you're supporting a dream...

Mother of Peace (MoP) is een kindertehuis gelegen in Lower Illovo, Zuid-Afrika.

 

De Mother of Peace community is omringd door suikerrietvelden en ligt vrij afgelegen. Er is veel ruimte en er wonen zo'n 5 a 6 kinderen in een huis. Zij worden opgevoed en verzorgd door een vaste huismoeder. Er zijn op dit moment 10 huizen en dus ook 10 vaste huismoeders. Wanneer een huismoeder vrij heeft gaat ze naar haar eigen huis en gezin toe. Zij wordt dan vervangen door een extra huismoeder.

 

MoP bestaat sinds 2002 en is in eerste instantie opgericht om te kunnen voorzien in de behoeften van kinderen die getroffen waren door HIV/Aids crisis in de provincie Kwazulu Natal. Inmiddels is het ook een thuis voor kinderen waar ouders niet zelf voor kunnen zorgen (financieel of bijvoorbeeld de jonge leeftijd van de ouders). Sommige kinderen zijn te vondeling gelegd, andere hebben te maken gehad met misbruik of mishandeling. Elk kind heeft een ander verhaal. Er wordt zoveel mogelijk geprobeerd om broertjes en zusjes bij elkaar te houden in een huis. Tijdens hun verblijf wordt er geprobeerd familie te vinden en/of de familiebanden aan te houden. Zodat het kind op latere leeftijd wanneer de situatie stabiel is, weer terug zou kunnen.

 

Naast de huizen is er op het terrein een basisschool, legkippen/vleeskippen en zijn er groente tunnel waar tomaten en paprika's gekweekt worden voor eigen gebruik en verkoop. En dan is er natuurlijk de winkel waar ze o.a. de zelfgemaakte vlaggenlijnen, decoratie/kerstkransen van restjes waxprint en de Knapsacks of Hope verkopen. Deze items vind je ook terug in onze showroom en online. 

Mop Crafts & Butik Batik

Ik ben in contact gekomen met MoP Crafts via Mallory Pfaff, een jonge, enthousiaste vrijwilligster die jaarlijks MoP bezoekt. Als zij daar is, leert ze de oudere kinderen omgaan met de naaimachine, koopt ze o.a. schoolspullen en kleding, net wat op dat moment nodig is. Dit koopt ze van de opbrengst van de items die zij en de kinderen maken en wij bij FairPlaza verkopen. Ook wordt er wel eens  een deel van het geld individueel besteed, bijvoorbeeld door therapie voor een kind dat het nodig heeft. 

Mallory Pfaff.....quote...

'De kinderen zijn erg creatief en ik merk aan hen dat ze ervan ontspannen. Sommige kinderen openen ook helemaal tijdens het creatief bezig zijn, ze vertellen over dingen waar ze mee zitten of die gebeurd zijn. Ik luister dan en probeer waar mogelijk hen te ondersteunen. De kinderen en ik vinden het enorm bijzonder dat Butik Batik onze producten verkoopt. Toen ik de kinderen vertelde over de grote bestelling en de foto's liet zien van de showroom in Nederland werden zij helemaal enthousiast. We hebben er met elkaar hard aan gewerkt en hopen dat veel mensen er plezier aan zullen beleven!'

 

Je vindt de items van MoP Crafts bij de LIVING accessoires.

Voor deze pagina heb je wel een inlogcode nodig.

Vraag deze aan via: https://www.butikbatikretail.nl/bestelinformatie/klant-worden/